Menu

Rietdekker Zwolle

Ervaar onze diensten

Welkom bij Rietdekkersbedrijf Manden. Wij zijn uw specialist in Zwolle op het gebied van rieten daken. Wij hebben antwoord op al uw vragen en leggen met plezier een nieuw dak voor u aan. Wij onderhouden en renoveren uw verouderde daken en verwijderen mos en algen die de stabiliteit van uw dak kunnen ondermijnen. Wij kunnen u zelfs helpen bij het beperken van brandgevaar tot een minimum door allerlei technieken, waaronder het bespuiten van het dak met brandwerende vloeistof. Daarnaast kunnen wij u alles vertellen over rieten daken, de voordelen en het onderhouden ervan. Ook daarom zijn wij zo’n populaire rietdekker in Zwolle.

Neem de juiste keuze

Sinds halverwege de jaren negentig is er een nieuwe trend ontstaan in het werk van de rietdekker. Zo wordt er steeds vaker gebruik gemaakt van een zogenaamde gesloten constructie in Zwolle. Hierbij wordt er een schot of plaat direct onder het riet bevestigd en het riet wordt hier dus op vastgeschroefd. Dit zorgt natuurlijk voor een steviger dak, maar het gaat ook ten koste van de kwaliteit van het riet. Juist als beide kanten van het riet kunnen luchten, kan het riet drogen en zijn kracht behouden. Als rietdekker in Zwolle houden wij hier rekening mee

Bouw voort op onze kennis

Het beroep van de rietdekker is al eeuwenoud. Al in de Middeleeuwen maakte veel mensen gebruik van rieten daken omdat deze een stuk goedkoper waren dan andere manieren om het dak te bedekken. Stro en heideplaggen behoorden overigens ook tot de goedkope alternatieven.

Door de jaren heen is het beroep steeds verder ontwikkeld en vandaag de dag beschikt een rietdekker in Zwolle dan ook over een veel uitgebreidere schat aan kennis en technieken.

Zo weten we bijvoorbeeld dat een rieten dak in Zwolle ideaal gesproken uit eenjarig riet bestaat dat droog en niet verspocht is en daarnaast een stengeldiameter van tussen de 5 en 8 mm aanhoudt.

Bel ons direct op!

Wilt u meer weten over ons werk als rietdekker in Zwolle? Kijk dan gerust even op onze website of bel ons eens op.Wij vertellen u graag meer over onze diensten in Zwolle en wat wij voor u kunnen betekenen als ervaren rietdekker.